Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

Biotensegritat

Biotensegritat és un principi de disseny estructural que descriu una relació entre cada part d'un organisme i el sistema mecànic que els integra en una unitat funcional completa. Es tracta d'un model conceptual que està causant un canvi de paradigma en el pensament biomecànic i canviant la forma en què pensem sobre l'anatomia funcional.


Nous conceptes s'afegeixen a aquest pensament, en una ràpida evolució que conduirà cap a noves formes de treballar amb el nostre cos, amb l'objectiu de millorar la nostra salut. La miofascia pren una atenció especial en el pensament biomecànic de l'anatomia funcional, i el seu coneixement ens condueix més enllà de conceptes com l'estirament muscular, de les cadenes musculars a l'estirar per "crèixer", i cuidar la salut del nostre aparell locomotor, treballant la miofascia.

https://www.youtube.com/watch?v= fQfdVHE1gO8&noredirect=1

Especial rellevància està agafant el terme anglosaxó de core, nucli on es considera que se situa el centre de gravetat del nostre cos, el punt on arrenquen els moviments físics dels éssers humans. Un estat correcte del core es basarà en els principi de tensegritat

https://www.youtube.com/watch?v=rk1kM7tgpxM

La vida és moviment. L'absència de moviment, suposa la mort

"El moviment és expressió, és salut, és dinàmica de convivència, es creativitat. Moviment és cada una de les expresions fisiològiques, cada una de les taques internes i externes de l'organisme, imprescindibles per a la nostra supervivència. el moviment és a les nostres vertebres,, a la nostra psique, i a cada una de les nostres cel.lules"

Katsumi Mamine Miwa - El moviment vital

ANATÒMICAMENT PARLANT dels músculs oblidats.
Dr. Rafael Donat, professor del Grau de Fisioteràpia FUB-Bages

Biotensegrity: la experiència de crèixer

Principis, conceptes i nou plantejament en la vida, que en mouen a aprofondir, personal i professionalment, en el camp de la salut, entesa aquesta com "L'estat de complert benestar físic, mental i social, no tan sols l'absència d'afeccions o malalties" -OMS,1946-. L'activitat física ha estat el motor del meu camí a la vida, sense deixar de cultivar altres facetes de l'ésser humà, fet que m'ha donat una visió holística i integradora de la persona. 

Desaprendre per tornar a aprendre... a caminar de bell nou, amb una postura correcta, centrada, estable, que m'ajudi a gaudir de les passes del camí que em resta per endavant. Si hi ha molt de veritat en la frase "som el que mengem", no és menys cert que, en la vida, ens manifestem tal com caminem... física, mental i socialment. I que en el nostre ésser, tots els camps tenen ressonància i manifestació entre ells.

La formació contínua, el treball amb les persones -observant-les i escoltant-les-, i el privilegiat do de poder realitzar tasca docent, configuren un enriquidor bagatge que, humilment, em complau compartir amb aquelles persones que així ho desitgin, per ajudar-nos a millorar com a éssers humans.
                 
Biotensegritat: the growing experience
Jordi Pau Caballero Oller
Promotor de la salut a través de l'activitat física


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada