Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

Professional

La promoció de la salut a través de l'activitat física, està agafant un lloc preeminent en el meu camí professional, al qual està arribant des d'una sòlida base formativa, acompanyada d'un ric bagatge professional i d'una evolució personal i humana. A diferents etapes de la vida, diferents interessos, que m'han dut a treballar amb diferent públic objectiu, però amb un denominador comú: les possibilitats educatives de les activitats en el medi natural, tenint com a marc preferent la muntanya.


De les activitats d'educació en el lleure amb un fort component mediambiental -estades escolars, travesses, rutes i camps de treball per a infants i joves-; a les activitats turístiques i educatives de muntanya -sortides, itineraris, rutes i ascensions-, a tota època de l'any -i a l'hivern amb la neu- i per a totes les edats; fins a treballar sota un nou enfocament, amb la promoció de la salut a través de l'activitat física.

Una visió holística i integradora de la persona, permet que aquesta, interactuant amb entorns naturals privilegiats, pugui aprofundir en el coneixement de si mateixa. Així doncs, els coneixements i la professionalitat d'un bon guia de muntanya, han d'anar molt més enllà que garantir la seguretat de les activitats de les quals n'és responsable, posant tots els recursos materials i immaterials, per a que les activitats passin a convertir-se en una experiència nova i enriquidora, amb un aprenentatge sobre l'entorn -natural i cultural-, i fomentant les possibilitats de millora personal que ens pugui oferir l'entorn.

Aquesta visió permet dotar d'un nou valor afegit, les activitats i l'espai de lleure de les persones que participen en activitats a l'aire lliure en el medi natural: oci i lleure actiu, a favor i en benefici de la seva salut, amb l'adquisició de nous coneixements que els hi permetin millorar els seus hàbits de salut, transferint-los al seu estil de vida.Inscrit en el Registre de Professionals       
de l’Esport de Catalunya (REP) amb 
el número 000861  

Carte Professionelle d'Educateur Sportif 
03811ED0344 Ministère des Sports et de                                           la Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada