Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 10 de maig de 2016

Tres anys de col.laboració amb l'INEFC-Barcelona

La marxa nòrdica començava el seu camí a l'INEFC- Barcelona la primavera de 2014, com a matèria de l'assignatura de 2n "Activitats en el medi natural", fruit del conveni de col.laboració en matèria de formació, recerca i intercanvi d'informació en l'àmbit de l'educació física i l'esport, i en concret, de le marxa nòrdica, entre l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, i l'Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya. En el decurs del tercer trimestre del curs acadèmic 2013-2014, 160 alumnes van conèixer la tècnica diagonal de la marxa nòrdica, mitjançant la Metodologia de les 10 passes de la INWA. Una sessió de tres hores, amb una introducció teòrica i una pràctica al voltant de les instal.lacions de la muntanya olímpica de Montjuïc. Aquest primer any d'experiència va servir per a poder treballar amb els professors de l'assignatura,  el Dr. Feliu Funollet i el Dr. Eduard Inglés, les classes del curs següent.

Sessió d'introducció teòrica 29/03/2014
Els professors-col.laboradors de l'assignatura, tercer trimestre
2014, Sergi García, Jordi Pau Caballero i Marc MorenoEn el curs acadèmic 2014-2015, un enfocament més pràctic de la matèria, va dur les sessions -de tres hores de durada, i en sistema de rotació amb les sessions d'orientació i d'escalada-, a la serra de Collserola, a la vegada que la marxa nòrdica s'introduïa en l'assignatura de 3r curs "Activitat física i salut", amb un enfocament més específic, complementant 3 hores més de formació.


Aquest curs 2015-2016, hem tingut el privilegi de poder gaudir, en l'any de la seva jubilació, de les sessions dirigides pel Dr. Feliu Funollet -junt amb el Dr. Eduard Inglés, ambdos instructors de NW de la INWA-. En el decurs de les sessions els alumnes han pogut gaudir d'una experimentació molt pràctica, al treballar amb bastons de marxa nòrdica, de la seva mida corresponent, i de bastons d'esquí de fons, més llargs, a l'objecte de poder copsar la diferència entre el caminar amb impuls, i experimentar la sensació de la fase de vol en carrera, treballant la tracció i un impuls de màxima eficiència dirigit des del core, o zona central del baix ventre, i on rau el nostre centre de gravetat i d'energia. La seva llarga experiència docent i en el camp de l'esquí de fons -on el mestre Feliu formà part de la primera promoció d'esquiadors nòrdics de Catalunya-, ens aportarà, sens dubte, molts aprenentatges en el camp de la marxa nòrdica*, on la transferència entre aquesta activitat física i l'esquí de fons és força evident.

El proper divendres clourem les sessions de marxa nòrdica d'aquest curs acadèmic, amb la sessió de Marxa Nòrdica dins l'assignatura "Activitat física i salut", i on gaudirem d'una nova incorporació al professorat, amb l'Alícia Rovira, en un curs en que també hem pogut comptar amb la col.laboració de la Cristina G.Castro -instructora i coach d'INWA respectivament-.


Sessió del 29/04/2016, a càrrec del Dr. Feliu
Funollet, i amb el company Ruben Jordan
Sessió 15/05/2016 NW en AF per a la salut,
amb Marc Moreno i Carles Redón

(*) "L' esquí nòrdic, un esport per a tothom" (1988) "L'activitat esportiva en el medi natural"(2002) "Aprendre a aprendre amb l'esport" (2013) "10 conceptes per aprendre a aprende amb  l'esquí nòrdic" (2014)  


Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i Modern Nordic Walking Trainer
Tècnic Esportiu de Muntanya Mitjana i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada