Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dilluns, 19 de gener del 2015

Docència, formació, aprenentatge... creixement personal

Aquest cap de setmana he tingut el plaer de compartir experiència educativa, impartint docència, un dels aspectes que més em satisfà de la marxa nòrdica. I en el meu cas, tornar a l'Escola Catalana de l'Esport, és tornar als orígens de la meva vocació docent, al camí que em va dur a formar-me com a tècnic esportiu amb l'Escola Catalana d'Alta Muntanya. Força temps ha passat, i molt han anat canviant les coses, en el panorama de l'ensenyament dels esports de muntanya, i de les seves diferents modalitats, així com d'altres disciplines esportives, reconegudes gran part d'elles dins l'àmbit de l'ensenyament reglat.

Sessió teòrica de la 1a jornada
del CIATE de Marxa Nòrdica
Sessió pràctica de la 1a jornada del CIATE de
Marxa Nòrdica a l'Escola Catalana de l'Esport

L'apassionant món de la marxa nòrdica, m'ha permès tornar a recuperar l'esperit de les essències, partint d'uns valors personals de rigor, autoexigència, seriositat i honestedat. De poder col.laborar amb diferents companys i companyes, en un treball en xarxa, generant sinèrgies i complicitats. Un camí ple de dubtes... de fer-ho el millor possible. Un camí d'estímul cap a la formació i autoformació contínua, per disposar de més coneixements, de més aptituds, de més recursos tècnics i didàctics. Amb el privilegi de poder comptar amb excel.lents companys i companyes de camí, formats en diferents disciplines, amb un bagatge fruit de diferents trajectòries personals, però amb qui compartim essència, amb qui compartim esperit i valors, intercanviant coneixements i respecte. I amb uns alumnes que vas trobant, curs a curs, pas a pas, de qui aprens i t'examines, i que es van incorporant a aquesta aventura col.lectiva, on cadascú hi té un espai i un relat a aportar, que aniràn nodrint les pàgines que encara resten per escriure.

Alumnes i responsables docents del
CIATE de Marxa Nòrdica
Sessió pràctica de la 1a Jornada del CIATE de
Marxa Nòrdica a l'Escola Catalana de l'Esport












Jordi Pau Caballero, 
Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

2 comentaris:

  1. Per mi és tot un honor tenir-te com a professor i instructor en el CIATE de NW. El teu bagatge personal ens aportarà nous coneixements i podrem créixer com a persones i futurs formadors de marxadors.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Kim. Per mi també és un honor tenir-vos d'alumnes en aquest procés bi-direccional, qu es retroalimenta. Salutacions

    ResponElimina