Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dilluns, 19 de juny del 2017

Participació a l'EuronordicWalk Vercors 2017

El cap de setmana del 8, 9 i 10 de juny es va celebrar al Vercors, la 5a edició de l’Euronordicwalk, la trobada europea de marxa nòrdica´, que enguany ha aplegat unes 4.000 persones en el decurs dels tres dies, i que va comptar amb la participació d’una petita representació de Nordic Walking Pirineus. El centre neuràlgic estava ubicat a Villard-de-lands, a la cota 2000, on hi havia ubicat el saló de la marxa nòrdica, amb diversos stands i expositors de material esportiu, clubs i federacions de marxa nòrdica francesa, i es feien tot un seguit de tallers i demostracions al llarg dels tres dies. Tanmateix, en el cinema de la vila, hi havia programades diverses conferències.


Divendres a la nit va tenir lloc una marxa nocturna a Sant Nizier de Moucherotte. Una perfectissima organització, ens va dur i retornar des de Villar-de-lands, en autobussos-llançadora. Dissabte va ser una jornada intensa, de fira, tallers, conferències, i una desfilada pel centre de la vila, així com d’una marxa cronometrada. Diumenge al matí, va venir el plat fort, amb quatre caminades de diferent duresa, en base a quilometratge i desnivell, diferenciandes pels colors  verd, blau, vermell, i negre -com a les pistes d’esquí- que  sortíen de diferents localitats, i convergien totes a Vilard-de-lands, cota 2000, al llarg del matí, on hi havia preparades diverses sessions d’estiraments a diferents hores. L’organització, va estar impecable, organitzant diferents horaris de sortida en els itineraris verd, blau i vermell, amb l’objectiu d’alleujar la massificació de les rutes, així com l’impacte ambiental, accedint-se, tanmateix, a les localitats de sortida, amb autobusos-llançadora, programats segons els horaris de sortida de cada itinerari i caminada.















La experiència va ser meravellosa, podent gaudir d’un ambient de Nordic Walking força diferent al de casa nostra. El que crida més l’atenció, és la quantitat de federacions que organitzen i desenvolupen ofertes de marxa nòrdica, amb les seves corresponents formacions d’instructors i de monitors. Valguin com a mostra la Federació Francesa d’Atletisme, la Federació Francesa d’Esport per a Tothom, el Sindicat Nacional d’Acompanyadors de Muntanya, la Federació Francesa d’Esports en el Medi Rural, la Federació Francesa de Senderisme, la Federació UFOLEP d’Esport Social, la Federació Francesa d’esport en el Treball.... i me’n deixo, ja que també hi havíen d’assistir o estar represnetades la Federació Francesa d’Esport d’Empreses, i la Federació Francesa de Jubilats Esportius...


Personalment, vaig aprofitar l’estada per a participar en un curs de marxa nòrdica i consciència corporal, a càrrec d’Isabelle Ansel, i vaig tenir l’oportunitat de conèixer i departir amb Arja Jalkanen-Meyer, finlandesa introductora de la marxa nòrdica a França, i amb Christophe Cheval, de Coachathlésanté, de Perpinyà. També vaig poder experimentar la tècnica del Bungy Pump, que treballa amb uns bastons que van amb unes molles, un concepte més extés que a casa nostra, i que prové de Suècia, inspirat en el treball de fitness. Isabelle va resultar una molt bona amfitriona, i dels continguts del seu curs, i dels tres dies de convivència, vaig copçar una altra visió de la marxa nòrdica, més evolucionada cap al potencial que ofereix el món del fitness i del benestar. Per no parlar de les sessions de cardio-fitness, un nou concepte que promouen els formadors i instructors de la Federació Francesa d’Atletisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada