Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dilluns, 10 de novembre del 2014

Nordic Walking Pirineus, entitat capdavantera de la marxa nòrdica a Catalunya

L’Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus, és una entitat constituïda a La Molina a la tardor de 2009, i que en el decurs d’aquests 5 anys, ha aconseguit resultats importants, en la promoció, l’ensenyament i la pràctica de la marxa nòrdica, en diferents comarques pirinenques, especialment la Cerdanya, on hi té la seva seu, i mitjançant la seva  Escola Esportiva de Marxa Nòrdica de la Cerdanya.

Ha dut a terme el seu treball de desenvolupament de la marxa nòrdica, a diferents àmbits i a diferents nivells, mitjançant una tasca desenvolupada en les activitats de bateig de Nordic Walking, les sortides de tast de Nordic Walking, i els cursos d’iniciació i de perfeccionament a la marxa nòrdica. Un altre aspecte a considerar, és la seva participació en activitats de divulgació de la marxa nòrdica, així com de suport i de sensibilització cap a altres col.lectius, fent-hi costat mitjançant la col.laboració en la organització, suport logístic, i aportació de participants, a les seves caminades i actes.


Dins l’àmbit de la salut, els cursos d’iniciació subvencionats pel programa Dipsalut, en col.laboració amb diversos ajuntaments de la Cerdanya, han comptat amb la participació de persones que han millorat de les seves patologíes, gràcies a l’aprenentatge d’aquesta tècnica, i a la seva pràctica amb certa constància. A la Val d’Aran, i mitjançant la col.laboració amb infermeres i infermers de l’Àrea Bàsica de Salut, del Servei Aranès de Salut, s’ha aconseguit introduir en la seva pràctica a desenes de persones.

Pel que fa a l’àmbit de turisme, les sortides de tast de Nordic Walking han estat un grat incentiu a les activitats d’estiu programades per aquesta entitat a l’estació d’esquí de La Molina, així com les sortides familiars del programa d’activitats d’estiu Cerdanya Activa, promogut en col.laboració amb els hotels i càmpings de la Cerdanya.

En les aportacions a l’àmbit esportiu, l’entitat ha estat capdavantera, amb la participació del primer equip de marxa nòrdica, en l’edició de la Trailwalker 2012, el Nordic Walking Pirineus Team, que en successives edicions s’ha anat transformat en nous equips, però amb el denominador comú de marxa nòrdica ceretana.


Per últim, dins l’àmbit social, tècnic i esportiu, dues grans manifestacions han estat organitzades per l’entitat: la 1a Estada Nordic Walking Pirineus, que tingué lloc a La Molina, a la primavera del 2011, i la 2ª edició de l’estada, que tingué lloc a La Seu d’Urgell, a la primavera del 2014, en co-organització amb l’Associació Esportiva Nordic Walking Nordic Esport.

Tanmateix, l’ Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus ha estat capdavantera en l’àmbit de la protecció i de la seguretat en les seves activitats, essent la primera entitat de Nordic Walking en desenvolupar les seves activitats cardioprotegides, amb la incorporació, l’agost de 2014, d’un desfibril.lador extern automàtic -DEA-, en l’equipament dels seus instructors.


El seu interessantíssim web-blog va arribar, a finals d'agost, a les 40.000 visites, sent un referent en el món de la marxa nòrdica.

http://nordicwalkingpirineus.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada