Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dilluns, 23 de novembre del 2015

Cura i higiene dels bastons de marxa nòrdica

El niu de material d'un instructor o club de Nordic Walking, inclou, bàsicament, un cert nombre de bastons, els tacs de goma, i la bossa o bosses de transport. Aquest material és el que es facilita als clients que s'apunten a les diferents activitats organitzades, o a cursos d'iniciació, quan aquestes persones no disposen encara del seu propi material. L´ús repetitiu d'aquest material, en diferents entorns i en diverses mans, fan que sigui necessari el seu sanejament, amb una periodicitat, almenys, d'un cop per temporada, i tot depenent del seu ús.


Les parts del bastó que poden tenir més brutícia, són les puntes i els tacs de goma, degut al seu contacte amb el terra -on trobem tot tipus de brutícia i, a voltes, excrements-, i les dragoneres i els mànecs, degut a la suor de les mans. Així doncs, un cop per temporada, hauríem de netejar els tacs, i els bastons, tot desmuntant-ne les dragoneres per a la seva neteja complerta amb aigua i sabó, per a poder-los estendre i ventilar-los.

Pel que fa als usuaris d'aquest tipus de material, estaria bé, deixant-ho a criteri personal de cadascú, que poguessin disposar de tovalloletes humides per a netejar els mànecs abans de fer-los servir i, en tot cas, cal recomanar que a l'acabar l'activitat, si no es disposa d'una dutxa reconfortant immediata, poder-se rentar les mans, especialment pel risc de tocar-se la cara o la boca.


Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada