Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 2 de febrer del 2016

El Nordic Walking modern, en moviment per tota la vida

Em complau presentar-vos el llibre "Il moderno Nordic Walking. In movimento per tutta la vita", dels meus mestres Tiina Arrankoski i Tuomo Kettunen.



El Nordic Walking, la marxa nòrdica amb bastons, de Finlàndia, on va nàixer, s'ha estès per tot el món, amb mil.lions de practicants. Aquest llibre el presenta en la seva forma moderna, que presta especial atenció a la postura i a la tècnica de la marxa. el lector, afeccionat o neòfit, descobreix tots els secrets d'aquesta disciplina, explicats amb un llenguatge força tècnic, però comprensible per tot el món: aprendre quin és l'equip més adequat, els seus nivells òptims d'entrenament, diverses aplicacions, i trobarà una amplia gama d'exercicis dissenyats per a millorar els efectes de la pràctica.

A partir de la història de la marxa nòrdica i de l 'anàlisi detallat de la seva tècnica, es descobreix com el Nordic Walking, de manera excepcional, ha aconseguit resoldre un vell dilema: fer el simple gest de caminar més complert i eficaç, mantenint la seva naturalitat i sense crear contraindicacions. Per acabar d'entrar en el món del Nordic Walking, pas a pas, de la teoria a la pràctica, des de les primeres passes amb els bastons, fins a l'assessorament específic i també adequat, per a un nivell esportiu. Podent descobrir com aquesta activitat física sana i natural, ofereix una forma agradable i eficaç de moure's a persones de totes les edats, i en totes les èpoques de l'any.


Nascuts a Finlàndia, es varen graduar en Educació Física a la Universitat de Jyväskylä, amb més de 25 anys d'experiència com a instructors i entrenadors de diferents disciplines. Treballen en el camp del Nordic Walking amb més de deu anys com a entrenadors professionals, amb l'organització de cursos de formació, cursos universitaris, col.laborant amb programes d'investigació, tallers i conferències a Itàlia, Finlàndia i altres països.

Des de 2005 Tiina i Tuomo han participat en el treball del concepte de desenvolupament del Nordic Walking modern, que ja està en marxa en molts països de tot el món. Han estat creadors de la World Modern Nordic Walking Academy, i són membres del Consell Executiu de l'ICNW (Nordic Walking Internacional Council), organització que treballa en la investigació, la formació i el desenvolupament general del Nordic Walking arreu del món.

                                 
A Itàlia han format a més de 1.000 instructors de Nordic Walking per l'organització ANWI (Associaciónde Nordic Walking d'Itàlia), col.laborant amb la Universitat de Verona i la Universitat de Bolonia, en projectes al voltant del Nordic Walking, conduïnt esdeveniments educatius per a professors d'educació física a Llombardía, Veneto i Trentino. Tiina ha estat una de les internationals coachs de la INWA (Federació Internacional de Nordic Walking) i acaba d'obrir, Ergon Motus, un estudi que enfoca l'ensenyament de tècniques de moviment, com Pilates, Gyrotonic, Espiral d'Estabilització (MSF) y el Nordic Walking modern.

Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada