Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 12 d’abril del 2016

La integració de les estructures del cos humà

"La nostra individualitat física, és a dir. la nostra postura, la nostra manera de caminar, de moure'ns i d'expressar-nos, és producte del nostre passat. La memòria física registra minuciosament els detalls del nostre naixement, els èxits i els fracassos en el nostre aprenentatge de les primeres passes, els nostres avenços i retrocessos en un món que volem conèixer pel simple procediments de mouren's per ell.

A mesura que transcorren els anys, els accidents, les tasques no acabades de la nostra vida, o el dessassossec, acumulen en el nostre cos unes empremtes que limiten les nostres respostes físiques. Podem canviar aquestes emprentes que el nostre passat ha deixat en la nostra memòria física i mental? El rolfing és una manera de restablir l'equilibri corporal que, utilitzant la pressió física, manipula el teixit connectiu, element essencial de la postura i de la mobilitat, y genera un nou model postural y dee moviment. Gradualment aprenem a escoltar els nous missatges que ens transmet el cos, i iniciem el procès que fa la nostra postura més còmoda i equilibrada, el nostre moviment més ample i fàcil, i experimentem una renovada sensació de vitalitat i de benestar."

Rolfing, la integració de les estructures del cos humà. Ida P. Rolf Ediciones Urano

La Dra. Ida P. Rolf
Aquesta magnífica obra, ens recull els principis en els quals es basa la teràpia anomenada "Rolfing", creada per la  Dra. Ida P. Rolf. A banda dels principis terapèutics, ens dona una importantíssima base per a una millor comprensió de la nostre estructura biomecànica, que ens permetrà donar un nou enfocament als professionals de l'activitat física, de l'esport i de la salut. Entre altres aspectes no menys importants, ens dona a conèixer l'importantíssim paper de la fàscia en aquesta estructura que permet el nostre sosteniment de la nostra anatomia, i el seu desplaçament com éssers bípedes i actius, condicionat per la seva estructura i les forces de gravetat.

Conceptes com l'estructura de blocs, la seva agrupació, el sosteniment d'aquests, la necessitat d'estabilitat i com s'organitza el nostre sistema, són de gran utilitat per la comprensió de les patologíes posturals que condicionen, no només el nostre moviment, sino la nostra manera de caminar per la vida...



Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada