Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 22 de març del 2016

Aprenentatges de la Cerdanya Skyline


La 1a edició de la Cerdanya Skyline, celebrada diumenge 20 de març ha estat espectacularment brutal. La neu caiguda en els darrers dies -i a la mateixa matinada- hi va afegir un plus de duresa, amb força neu al recorregut, unificant-se la cursa de 30 km amb la de 20 km, ja que la llarga distància i a cota alta, el recorregut era força impracticable, i amb dificultats d'accessibilitat. Dels 488 corredors inscrits, hi va haver 61 abandonaments. 





















Per a mi, participar en aquests tipus de curses, forma part del meu treball d'entrenament físic, a l'hora que són un espai personal d'aprenentatge i d'experimentació. Al no ser corredor, les tècniques de la marxa nòrdica i de Nordic Ski Walking em permeten resistir bé i poder entrar dintre del temps màxim establert per a classificar-se, que és el meu objectiu esportiu. 

Els dos primers quilòmetres del recorregut eren planers, i em vàrem permetre córrer a un ritme suau, per "guanyar temps" allà on el perdria al no ser la meva especialització córrer. Tot seguit, la primera pujada d'1,5 km i 250 m de desnivell+, va comportar una baixada de la mateixa distància i desnivell -ara negatiu-, en un terreny on calia anar amb compte de no relliscar, trobant a la fi de la baixada, el primer avituallament, a Queixans. Al km 6,5 començava la 2a pujada, i la més forta, d'1 km i 200 m+, per a entrar en el tram de la cursa amb força neu -uns 8 km-. Al km 11,5 ja s'havien acumulat els 1000 m de desnivell positiu acumulat, i al km 16 trobem el segon avituallament -s'havia suprimit el que estava previst al Corral d'Urtx-. Fins arribar on estava instal.lat, al Refugi de Vilallobent, es va fer llarg el pas pel Pla de les Forques.





Els 4,5 km baixada del Pla de les Forques cap a Vilallobent, amb 600 m de desnivell negatiu, tècnicament van ser molt delicats -baixada convertida en una trialera enfangada amb neu relliscosa, verglaç i gel negre-..  agreujat per l'inconvenient de ser dels darrers en passar per un espai condicionat per neu fresca i humida. Baixes el ritme, per seguretat, i un bon posicionament sobre les cames, em va permetre neutralitzar diverses relliscades, sense perdre l'equilibri -fonamental el treball d'activació del core-. Un cartell a la prop de la sortida del torrent, indicava el temps per arribar a Vilallobent (45 minuts)... i tenia només mitja hora per entrar dins el temps de classificació (5 h). Això va requerir un darrer esforç, on al poder tornar a utilitzar amb eficàcia els bastons, vaig decidir intentar arribar amb una bona passa i intensitat de marxa nòrdica, tornant a córrer suaument els darrers 5 minuts,

Així doncs, OBJECTIU ASSOLIT: 20,5 km 1000m de desnivell+ amb la tècnica de Nordic Walking i Nordic Ski Walking, Temps emprat 04:48:31. I amb temps per fer algunes fotos.



Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPE) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada