Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 1 de març del 2016

Córrer per ser feliç: l'Arcadi Alibés

Al maig del 2011, vaig tenir l'ocasió d'entrevistar al conegut periodista esportiu de TV3, Arcadi Alibés. L'entrevista era per la revista Tasta el Berguedà, i em va permetre conèixer l'Arcadi. De les preguntes que li vaig fer, n'hi ha una que m'agradaría compartir, ja que crec que és extrapolable a totes les persones que practiquem esport amb regularitat.


Com a esportista, que t’ha reportat la seva pràctica ?

El més important és qualitat de vida, i salut. Jo no sé si és el córrer o no, però el cert és que fa 30 anys que corro i en aquests 30 anys jo no he estat mai malalt, ni tan sols conec  el metge de capçalera, fins i tot crec que la pràctica de l’esport és un estalvi per a la Seguretat Social. Pot haver un component genètic i el que vulguis, però jo estic convençut que una part és portar una vida esportiva i una vida sana que fa que et trobis bé i que et permet menjar més de tot, sense preocupar-te massa -fa 25 anys que peso igual i que no m’haig de preocupar del pes-. Fins i tot no és un tema només físic, sinó psíquic, ja que et trobes millor. El moment de córrer és un moment del dia molt agradable que aprofites per a estar amb tu mateix, per relaxar-te, i notes que et dona més vitalitat.

L'Arcadi, paral.lelament a la seva carrera professional, des del 1983 es dedica intensament a les curses de fons, en particular a la marató. és membre del Seven Continents Club, i del 100 Marathon's Club. al seu ample historial figuren les maratons urbanes més importants (Nova York, Boston, Chicago, Londres, Berlin, París...) però també ha corregut en llocs com l'Antàrtida i el desert del Sahara. La seva filosofia és clara: a diferència d'un atleta professional, un corredor popular no és jubila mai.


Córrer per ser feliç, 42 motius i 195 raons per córrer. 
Arcadi Alibés. Ara Llibres, Badalona 2010
























Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada