Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 29 de març del 2016

Eines per l'estudi i coneixement miofascial

"Vies anatòmiques", i "Sistema fascial: anatomia, valoració i tractament", són dues obres cabals per immergir-se en l'estudi d'aquest apassionant món de la miofàscia, el teixit conjuntiu, les cadenes miofascials, i les estructures biotensegrètiques del nostre organisme. El seu coneixement està començant a trencar paradigmes, i, sens cap tipus de dubte, ens ajudarà a un millor coneixement i comprensió de la nostra essència i funcionament com a éssers vius.

"Vies anatòmiques" Anatomy Trains, Meridians miofascials per a terapeutes manuals i del moviment, de Thomas W.Myers, 3a edició Elsevier Churchill Livingstone. 2014.

L'anatomia tradicional descriu les insercions òssies dels extrems de cada múscul. Les vies anatòmiques descriuen la transmissió de la força miofascial i els efectes -positius i negatius- que se'n deriven de l'interrupció de la distribució dels esforços a certa distància de la lesió o el dolor.

L'obra descriu amb claredat les continuitats funcionalment integrades que existeixen per tota la xarxa miofascial corporal, formant veritables "meridians" de miofascia. Al llarg d'aquestes línies, es distribueixen l'estabilitat, l'esforç, la tensió, la fixació, la resiliència, i la compensació postural. Basant-se en aquest mapa de meridians, el llibre presenta un ventall d'estratègies noves i holístiques per als terapeutes manuals i del moviment, dirigit a restablir o a millorar la postura i la funció del moviment.


Thomas W. Myers















Thomas W. Myers va estudiar de la mà dels doctors Ida Rolf, Mashe Feldenkrais i Buckminster Fuller, així com amb d'altres especialistes de la teràpia manual i del moviment.

Diverses línees funcionals

 "Sistema fascial: anatomia, valoració i tractament", de Ricard Tutusaus, i Josep Maria Potau. 1a edició, Editorial Médica Panamericana. 2015

Complement ideal per a l'obra anterior. El rellevant paper del teixit conjuntiu en el manteniment de l'homeostasi de l'organisme, ha despertat l'interès d'importants investigadors, que veuen en una de les seves estructures, la fàscia, l'element clau per a entendre moltes de les lesions i disfuncions que els pacients presenten a diari.

La capacitat del teixit conjuntiu per transmetre senyals cel.lulars a través de diversos mecanismes, permet que els autors ho presentin com a un veritable sistema de comunicació i relació anatòmica, el "Sistema Conjuntiu", i sent la fàscia el seu màxim exponent, podem parlar també de "Sistema Fascial". 

Osteòpates i fisioterapeutes veuen en l'estudi del sistema fascial, una via per a comprendre aspectes bàsics de la integració corporal, a la vegada que els hi permet aplicar tècniques de tractament manual poc agressives, que han demostrat una gran eficàcia en la pràctica cínica diària.

Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada