Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dimarts, 11 d’octubre del 2016

Del Sauvakävely al Nordic Walking, o la història del NW a través de l' evolució del material

Diumenge 2 d'octubre, i en el marc de la Trobada de Nordic Walking In Motus Umbria, que es va desenvolupar a Trevi (Itàlia), va tenir lloc una magnífica conferència a càrrec de Tuomo Jantunen (1). Un relat a través de l'evolució del material que van anar fent servir, des dels entrenaments d'esquí de fons fins al Sauvakävely iel Nordic Walking, Com van anar creant diversos prototips fins al primer pals de Nordic Walking, que va crear Exel, amb la col.laboració de Suomen Latu i l'Institut de l'Esport de Vierumäki, i que van ser presentats l'any 1997.




















Diverses qëstions es van donar a conèixer en el decurs del seu relat: Com fer caminar a les dones finlandeses amb un parell de bastons? Quina era la consigna bàsica per a que la gent s'hi agafés i millorés la seva pràctica? Quants problemas plantejaven els diferents models que anàven utilitzant? Com eren els prototips de fusta? L'expedició al Kilimanjaro de l'any 1997... Perquè li va portar un parell de bastons al Papa Joan Pau II? Perquè no es fan curses de Nordic Walking a Finlàndia? Perquè ha demanat audiència al Papa Francesc? Qui, segons ell, va ser -ehem-... el pare del Nordic Walking -hahaha-?








Persona encantadora y afable, d'una gran cultura, que gaudeix veient com el Nordic Walking va evolucionant, i amb un sentit de l'humor que es contagia, sobretot quan se li fa referència al seu paper de pare del Nordic Walking. Res a veure amb el que corre per altres latituds, amb un nivell d'argumentació molt mediocre, però molt elevat pel que fa a fer soroll, atribuïr-se falses paternitats de la marxa nòrdica, i generar desqualificacions i insults. La ignorància és atrevida, i la humilitat... absent.

1 - President de l'associació Suomen Latu (1977 - 2007), considerat junt amb Leena Jasskeläinen, els pares del Nordic Walking


Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Trainer INWA i Modern Nordic Walking Trainer
Tècnic Esportiu de Muntanya Mitjana i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada