Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

diumenge, 2 d’octubre de 2016

Participació en la "Jornada 10è aniversari marxa nòrdica a l' Hospital Sant Rafael"

Participació, des d'Itàlia, a la jornada del 10 aniversari de marxa nòrdica a l' Hospital Sant Rafael, celebrada l' 1 d'octubre a Barcelona, i que va comptar amb la participació d'unes vuitanta personas, entre professionals de la salut, instructors i practicants de marxa nòrdica.


" Des de Trevi, a Itàlia, em complau fer arribar la meva salutació a tots els participants de la jornada del 10è aniversari de l’inici de les activitats de marxa nòrdica a l’Hospital Sant Rafael. Voldría felicitar  aquesta institució per la tasca, i per l’aposta, que els ha convertit en pioners en lús de la marxa nòrdica com a eina de rehabilitació. Voldria agrair al Dr. Âlex Pasarín, la seva invitació a estar avui amb tots vosaltres, cosa que finalment no m’ha estat possible, ja que estic participant en una convenció de Nordic Walking al centre d’Itàlia.

Fent una petita ullada a aquests 10 anys, em complau recordar com INWA va col.laborar en els inicis d’aquesta iniciativa, i aquesta col.laboració, que s’ha anat mantenint de forma irregular, avui dia té un bon reflex en els instructors i instructores que avui esteu en aquesta sala.

Tanmateix, si em permeteu, m’agradaria fer una petita reflexió. En primer lloc, animar a tots els formadors, instructors i terapeutes, a ser molt crítics i autocrítics amb la feina que fem, cercant arguments, i contrastant-los, fet que ens permetrà replantejar la nostra feina en el dia a dia, i poder fer créixer la marxa nòrdica, en benefici de la població. Només fora de l’autocomplaença, i amb una crítica raonada i fonamentada, la marxa nòrdica trobarà el desenvolupament i el lloc que li correspon.

D’altra banda, i per acabar, crec que si no es produeixen avenços significatius, i ens quedem en una certa autocomplaença, no serà difícil preveure quin futur li espera a aquesta activitat física i esportiva saludable. Per molta pompa, reconeixement, elogis i etiquetes, corre el risc de que la marxa nòrdica, en un moment donat, no deixi de ser res més que una moda passatgera.

Moltes gràcies per la vostra atenció, i molt èxit en a jornada. Endavant amb la tasca, Hospital Sant Rafael."


El Punt Avui. Societat, 2 d'octubre 2016 
Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Trainer INWA i Modern Nordic Walking Trainer
Tècnic Esportiu de Muntanya Mitjana i guia de muntanya UIMLA
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada