Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dilluns, 15 de desembre del 2014

Vista sobre l'Aconcagua des del pas d'Uspallata

Tres setmanes de vacances, per tal de visitar de bell nou els Andes, i poder rememorar i compartir escenaris de la meva aventura de "Les tres piràmides: Lanín - Aconcagua - Osorno" de la tardor de l'any 2008. Després de tres dies recorrent la ciutat de Santiago de Chile, dissabte 13 varem anar fins al cor dels Andes. A 140 km de Santiago, i després de resseguir les èpiques i imponents corbes de cargol, i part del traçat de l'antic ferrocarril transandí, els carabiners ens han permès pujar a l'antic pas d'Uspallata, fronterer amb l'Argentina, al pas internacional de Los Libertadores. Hem culminat els seus 3.854 m del Cristo Redentor dels Andes, amb una magnifica vista sobre la vessant sud de l'Aconcagua. 

Al pas d'Uspallata (3.854 m), amb el Cristo Redentor
El cim de l'Aconcagua (6.962 m)
Vista sobre el "cerro" Aconcagua

















El paisatge és sensacional, molt àrid, i amb un vent fred i imponent, que fa de millor passar amb la xocolata calenta del xiringuito de dos nois argentins, que cada dia pugen des de villa Las Cuevas, a la vessant argentina, prop de Puente del Inca, l'entrada al parc natural del Cerro Aconcagua. Varem complementar la jornada tot visitant el lago del Inca, a l'estació d'esquí de Portillo, abans de tornar a la capital, ubicada a 520 m d'altitud.


Pas fronterer Cristo Redentor, Chile
Pujada cap al pas d'Uspallata, al fons el túnel Cristo Redentor




Pujant cap al Cristo Redentor, pas d'Uspallata
Espectacularitat andina




Les corves de cargol de la carretera
internacional
El llac de l'Inca, a el Portillo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada