Jordi Pau Caballero, trainer for growth.

Blog personal on trobareu escrits, articles i continguts relacionats amb experiències que omplen al seu autor, i que, al seu parer, poden ajudar a créixer a altres persones. L’autor s'identifica amb la definició de l'excursionista com a “home culte i polifacètic, coneixedor del seu entorn, amb una elevada sensibilitat i un profund esperit crític”.

Guia de muntanya, el seu ofici li ha permès desenvolupar el seu propi estil de vida, dins el qual ha anat formant-se i creixent com a persona, passant de l’educació en el lleure, al desenvolupament d’experiències a muntanya per a joves, adults i famílies, per arribar a convertir-se en promotor de la salut a través de l’activitat física. Sense oblidar el camp de les arts, prodigant-se en el camp de l’escriptura i la fotografia, i fent alguna petita incursió en el camp de la interpretació...

“El moviment, és vida”, i aquesta afirmació l’ha poguda experimentar i assaborir en la salut i en la malaltia. D’aquí ve la seva fascinació per nous conceptes i nous paradigmes com la Biotensegritat, endinsant-se en noves concepcions i noves tècniques, com el Moviment Vital, l’Entrenament Postural Dinàmic, l’Stretching Global Actiu, i el Nordic Walking.

dilluns, 1 de desembre del 2014

10 anys de marxa nòrdica a Catalunya i convocatòria de CIATE de Marxa Nòrdica

El dia 22 de novembre de 2004, es constituïa a Barcelona l' Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya, amb domicili social a La Seu d'Urgell, i que l'any 2005 va passar a ser membre de ple dret de la INWA -International Nordic Walking Federation- representant la marxa nòrdica a nivell estatal com a INWA-Spain. El seu primer any de vida va servir per a iniciar els tràmits al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport, el qual va haver d’iniciar el procediment per a incorporar el Nordic Walking com a Activitat físic esportiva de lleure, reconeguda i inscrita al Registre d'Entitats Esportives i no assumida per una federació esportiva catalana.


Així doncs, la seva inscripció en el Registre d'Entitats Esportives del Consell Català de l'Esport l'any 2005 (num. Registre:12388), va significar el reconeixement d'aquesta activitat física dins l'apartat d’Activitats físic esportives de lleure, reconegudes i inscrites al Registre d'Entitats Esportives i no assumides per una federació esportiva catalana. L'any 2006 va ser un any molt important per al desenvolupament de la marxa nòrdica, no només catalana, sinó peninsular, quan es va convocar el primer curs d'instructor y el primer curs de coachs, a La Seu d'Urgell, any en que a l'octubre, el finès Kari Helijasvaara, instructor de la INWA, va batre el rècord mundial de 24 h, amb 156 km, a la capital de l'Alt Urgell. Us anunciem que el proper any celebrarem com cal aquesta efemèride, que ens converteix en pioners de la marxa nòrdica, no només a Catalunya, sinó a l'estat espanyol.


Font de la imatge: Paris Canals ULTRAMARATO-CAT

Convocatòria del Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu en la modalitat de Marxa Nòrdica

El curs va adreçat a aquelles persones que no disposen d’una titulació reconeguda, en el camp de l’esport, l’activitat física, i/o la salut, i que volen accedir al Curs d’Instructor de la INWA. El curs consta de 15 hores de Bloc Comú, y de 35 hores de Bloc específic, que inclou 5 temàtiques: Introducció: Nordic Walking o marxa nòrdica, Àrea de formació tècnica, Àrea de didàctica, Àrea de seguretat, i Àrea d’organització i marc legal.

DataGener - juny de 2015, els dissabtes 17 de gener, 7 de febrer, 7 de març, 11 d’abril, 9 de maig, i 13 de juny. Horari: matí 10:00 a 14:00, tarda 16:00 a 20:00 h. Hores de durada: 50 hores.  Lloc de realització: Consell Català de l’Esport, Avda. dels Països Catalans, 40-48 08950 - Esplugues de Llobregat. Places: mínim 12, màxim 30 Cost: matrícula: 185 €. Data límit d’ inscripció:  9 de gener 2015. Informació  i inscripcions: Comitè de formació INWA- Spain    inwa.convention.barcelona2014@gmail.com

El CIATE  serà reconegut mitjançant un certificat d’assistència signat per l’Escola Catalana de l’Esport, del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Per obtenir el certificat caldrà assistir com a mínim al 80% de les hores de classe. Amb aquest certificat i la superació de la prova pràctica, també s'obtindrà el reconeixement com a Nivell 1 INWA-Spain.




Jordi Pau Caballero, 
Promotor de la salut a través de l'activitat física
Nordic Walking national Coach INWA i guia de muntanya
Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya (REP) amb el número 000861  
Carte Professionelle d'Educateur Sportif  03811ED0344 Ministère des Sports et de la 
Jeunesse, Republique Francaise

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada